Monday, 28 January 2013

Sambutan Maulidurrasul 1434H, Pemberian Bantuan Awal Persekolahan dan Mesyuarat Agung PIBG SMK Bandar Penawar

Pada 25 Januari 2013 bersamaan 13 Rabiul Awal 1434H, telah diadakan 3 program serentak iaitu Program Sambutan Maulidurrasul peringkat sekolah, Program Pemberian Bantuan Awal Persekolahan dan juga Mesyuarat Agung PIBG SMK Bandar Penawar. Program-program telah dilaksanakan di Dewan KEJORA Bandar Penawar.

Program dimulakan seawal jam 7.00 pagi dengan perarakan pelajar-pelajar dan guru bermula di Padang Awam Bandar Penawar menuju ke Dewan KEJORA. Setiap kelas berarak dengan membawa sepanduk bertemakan "Wasatiyah Tunggak Kesatuan Ummah". Progrm Maulidurrasul diteruskan dengan bacaan doa oleh Tn Hj Ismail b Md Salleh dan tazkirah Maulidurrasul oleh penceramah jemputan.

Program kedua iaitu Pemberian Bantuan Awal Persekolahan telah disampaikan oleh AhliParlimen Pengerang iaitu YB Dato Seri Azalina bt Othman Said. Bantuan ini secara tidak langsung dapat meringankan beban ibubapa menyediakan keperluan persekolahan anak-anak.

Program ketiga iaitu Mesyuarat Agung PIBG dimulakan jam 10.30pagi dan semua ibubapa yang hadir dapat membincangkan permasalahan anak-anak mereka yang bersekolah di SMK Bandar Penawar. Banyak idea, pendapat serta komen yang dilontarkan bagi memastikan kecemerlangan berterusan SMK Bandar Penawar. Terima kasih yang tidak terhingga kepada semua ibubapa yang hadir ke mesyuarat ini. Besar harapan kami warga SMK Bandar Penawar agar komitmen yang diberikan semua pihak akan dapat membantu memacu kecemerlangan SMK Bandar Penawar.

rewang Maulidurrasul

Aktiviti rewang