Tuesday, 10 September 2013

Perkhemahan Unit Beruniform 2013

Tarikh   : 6 & 7 September 2013
Tempat : Kompleks Rakan Muda Sukan Air Dan Udara, Desaru

Program Perkehemahan Unit Beruniform telah diadakan selama 2 hari bermula 6 September 2013 (Jumaat) sehingga 7 Sepetember 2013 (Sabtu). Program ini dimulakan dengan pendaftaran peserta program mengikut unit beruniform di Kompleks Rakan Muda Sukan Air dan Udara, Desaru. Selepas pendaftaran semua peserta dibahagikan kepada beberapa kumpulan kecil dan peserta mendirikan khemah mengikut kumpulan tersebut.

Pada waktu malam aktiviti yang dijalankan merupakan Malam Kebudayaan dan setiap Unit Beruniform membuat persembahan masing-masing. Aktiviti diteruskan pada 7 Sepetember 2013 iaitu semua peserta dibahagikan kepada dua kumpulan iaitu kumpulan lelaki dan kumpulan perempuan. Kumpulan pertama iaitu kumpulan perempuan melakukan aktiviti water confident  di bawah tunjuk ajar En. Hasdi, manakala kumpulan lelaki melakukan aktiviti abseilling di bawah tunjuk ajar instructor terlatih. Melalui aktiviti ini pelajar dapat menanam sifat keberaniaan dalam diri masing-masing sewaktu melakukan aktiviti lasak.

Program perkhemahan di akhiri dengan upacara penyampaian hadiah bagi setiap unit beruniform yang terlibat dan nyanyian lagu Negaraku.

Aktiviti pemanasan badan sebelum memulakan aktiviti water confident

Bersedia

water confident

water confident

Aktiviti abseilling